[vc_row][vc_column][vc_column_text]
دانشگاه مونترال
دانشگاه مونترال یکی از 4 دانشگاه شهر مونترال است و این دانشگاه بزرگترین دانشگاه فرانسوی زبان در خارج از مرزهای کشور فرانسه محسوب می شود. این دانشگاه در ابتدا شعبه ای از دانشگاه لاوال کبک بوده است و در سال 1919 به موسسه ای مستقل تبدیل شد. این دانشگاه یکی از بزرگترین مجتمع های دانشگاهی در امریکای شمالی محسوب می شود و سالیانه حدود 500 میلیون دلار بودجه ی تحصیلی جذب می کند و این مساله آن را به یکی از مهم ترین دانشگاه پژوهشی تبدیل کرده است. رنکینگ جهانی دانشگاه مونترال 108 است. این دانشگاه متشکل از سیزده دانشکده و بیش از شصت دپارتمان می باشد. دانشکده های این دانشگاه عبارتند از:
دانشکده ی هنر و علوم
دانشکده ی دندانپزشکی
دانشکده ی تعلیم و تربیت
دانشکده ی طراحی محیطی
دانشکده ی پزشکی
دانشکده ی موسیقی
و …
این سیزده دانشکده کلیه رشته های تحصیلی از موسیقی تا علوم طبیعی، قضایی، انسانی و بهداشت را تحت پوشش قرار می دهد.
دانشکده ی پزشکی دانشگاه مونترال با بیش از 170 سال قدمت دارای 15 بخش، 2 دانشکده و بیش از 700 استاد ( به غیر از استادان بالینی ) به بیش از 6000 دانشجو سرویس می دهد.
یک سوم پزشکان در ایالت کبک و بسیاری از متخصصان حوزه ی سلامت در این ایالت در دانشکده ی پزشکی دانشگاه مونترال تربیت شده اند. دانشکده ی پزشکی دانشگاه مونترئال یکی از 4 دانشکده ی پزشکی ایالت کبک است.
این دانشگاه دو زبانه به سبب تنوع فرهنگی مشهور شده است و برطبق گزارش اداره ی آموزش دانشجویان بین الملل کانادا 51 % دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در این دانشگاه، قصد ارائه درخواست برای اخذ اقامت دائم را در کانادا دارند. این دانشگاه تاکید ویژه ای بر رویکرد بین رشته ای دارد و امکاناتی را فراهم می کند تا فرد بتواند تجربیات بین المللی خود را غنی سازد و افق جدیدی را به سوی دانشجویان می گشاید.
زبان اولی این دانشگاه فرانسوی است. اما برای چندین رشته در مقطع دکترا در رشته هایی مانند بیوشیمی،علوم اعصاب و داروشناسی از دانشجویان انگلیسی زبان پذیرش به عمل می آید. قابل ذکر است که امکانات لازم برای آن عده از دانشجویانی که خواهان ارتقای توانمندی زبان فرانسه خود هستند وجود در دسترس می باشد.
مدارک و نحوه ی دریافت پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری
کارشناسی ارشد (پژوهشی و یا حرفه ای)
دارا بودن مدرک کارشناسی معتبر با حداقل نمره ی 3 از 4 یا معادل آن
داشتن استعداد قابل توجه در ادامه ی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد (در موضوعی با استاد راهنما به توافق رسیده باشد تا بتواند تحقیقات و پایان نامه خود را آغاز و تکمیل کند)
داشتن زبان فرانسوی کافی
اثبات زبان انگلیسی برای برخی رشته ها (لازم به ذکر است که تعداد محدودی از رشته ها به زبان انگلیسی می باشد)
دکتری
دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد معتبر
ارائه طرح کلی از پروژه تحقیقاتی
توافق با یک استاد راهنما برای راهنمایی در انتخاب درس و تکمیل پایان نامه
داشتن زبان فرانسوی کافی
اثبات زبان انگلیسی برای برخی رشته ها (لازم به ذکر است که تعداد محدودی از رشته ها به زبان انگلیسی می باشد)
لازم به ذکر است که دانشگاه نمره ای را برای زبان مشخص نکرده است. نکته حائز اهمیتی در این خصوص وجود دارد این است که دانشجویان دکتری می توانند امتحان دوره ی دکترا و پایان نامه خود را به زبان انگلیسی تالیف نمایند.
برای هر یک از مقاطع داشتن معدل بالا از شرایط بسیار موثر در دریافت پذیرش تحصیلی است. در صورت عدم برخورداری از نمرات و معدل قابل توجه، متقاضیان با ارائه ی یک رزومه ی کاری با کیفیت می تواند تاثیر بسزایی در بالا بردن امکان اعطای پذیرش تحصیلی داشته باشد.
زبان اولی این دانشگاه فرانسوی است. اما برای چندین رشته در مقطع دکترا در رشته هایی مانند بیوشیمی،علوم اعصاب و داروشناسی از دانشجویان انگلیسی زبان پذیرش به عمل می آید. قابل ذکر است که امکانات لازم برای آن عده از دانشجویانی که خواهان ارتقای توانمندی زبان فرانسه خود هستند وجود در دسترس می باشد.
مهلت درخواست پذیرش
ترم پاییز: اول مارس (اوایل اسفند ماه)
ترم زمستان: اول ژوئن (اوایل خرداد)
ترم تابستان: اول نوامبر (اوایل مهر ماه)
شهریه و هزینه ها
تقویم آموزشی دانشگاه به صورت سیستم ترمی است و شهریه برای دانشجویان بین المللی بیشتر می باشد. هزینه ی شهریه به اینکه آیا شما دانشجو کانادایی که ساکن کبک، غیر کبک و یا دانشجوی بین المللی هستید بستگی دارد. شایان ذکر است که شما ممکن است علاوه بر شهریه هزینه ی دیگری را نیز پرداخت کنید.
دکترا | کارشناسی | |
1 دلار و 195 سنت برای هر جلسه
425 دلار برای هر جلسه ی تز |
1 دلار و 195 سنت برای هر جلسه
425 دلار برای هر جلسه ی تز |
دانشجویان اهل شهر کبک |
3 دلار و 701 سنت برای هر جلسه
425 دلار برای هر جلسه ی تز |
3 دلار و 701 سنت برای هر جلسه
425 دلار برای هر جلسه ی تز |
دانشجویان اهل دیگر شهر های کانادا |
8 دلار و186 سنت برای هر جلسه
425 دلار برای هر جلسه ی تز |
8 دلار و186سنت برای هر جلسه
425 دلار برای هر جلسه ی تز |
دانشجویان بین المللی |
هزینه های زندگی
در جدول زیر بودجه ی ماهیانه به صورت نمونه که شامل هزینه های زندگی یک دانشجو است. شما می توانید آن را براساس نیاز های خود تنظیم کنید.
اجاره و خدمات رفاهی | 550 دلار |
خوراک | 350 دلار |
حمل و نقل | 80 دلار |
تلفن و اینترنت | 45 دلار |
متفرقه | 200 دلار |
جمع کل | 1225 دلار |
کمک هزینه های تحصیلی و بورسهای دانشگاهی (دانشگاه پلی تکنیک مونترال)
کمک هزینه تحصیلی سالیانه (MAFS):
این کمک هزینه به طور معمول به دانشجویان مقاطع دکترا و دانشجویان کارشناسی ارشد تحقیقاتی اعطا شده و نحوه و میزان پرداخت آن توسط استاد مدیر تحقیقاتی هر پروژه تعیین میشود. با این وجود، به طور معمول مبلغ این کمک هزینه سالیانه به شرح زیر است:
برای دانشجویان دکترا: 20000 دلار
برای دانشجویان کارشناسی ارشد تحقیقاتی: 17500 دلار
بورسهای تحصیلی:
این دانشگاه سالیانه به دانشجویان خود بورسهایی با ویژگیها و شرایط متفاوت اعطا می نماید، علاوه بر این باید در نظر داشت که به دلیل بالا بودن بودجه تحقیقاتی این موسسه دانشگاهی، هر یک از اساتید نیز با توجه به نوع و موضوع پروژه تحقیقاتی تعریف شده برای آنان از امکان بالایی جهت اعطای بورس به دانشجویانی دارند که به عنوان همکار و دستیار تحقیقاتی با آنها همکاری میکنند.
با این وجود، در شرایطی که دانشجویان بدون دریافت بورس دانشگاهی در این دانشگاه پذیرفته شده باشند مبلغ شهریه برای دوره های کارشناسی ارشد پژوهشی (Maitrise Recherche) و دکترا به شرح زیر است:
1770 دلار برای سال اول، 7700 برای سال دوم و 2800 برای سال سوم؛ برای دانشجویانی که در مقطع کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل می باشند.
3400 دلار برای هر یک از سالهای اول و دوم، 3000 برای سال سوم و 2800 دلار برای سال چهارم ؛ برای دانشجویانی که در مقطع دکترا مشغول به تحصیل می باشند.
مبلغ شهریه برای دوره های کارشناسی ارشد حرفه ای (Maitrise Professionnelle) و یا کارشناسی ارشد course base که به طور معمول 45 واحد را شامل میشود، به ازاء هر یک واحد تحصیلی تعیین می گردد که این مبلغ به شرح زیر است:
12600 دلار برای دو ترم 12 واحدی.
بورس پذیرش (Bourse d’admission):
این بورس به شهروندان کانادایی و یا دانشجویانی که به صورت تمام وقت مشغول به تحصیل در یکی از دوره های کارشناسی ارشد و یا دکترا مشغول به تحصیل می باشند اعطا می شود که سابقه تحصیلی دانشجو در نحوه و میزان دریافت و یا عدم دریافت این بورس تاثیری بسزا دارد.
مقدار بورس ذکر شده برای دانشجویان کارشناسی ارشد 5000دلار و برای دانشجویان دکترا 10000 دلار است.
بورسهای داخلی تحصیلات تکمیلی : (Bourses Internes aux Cycles Supérieurs)
این کمک هزینه که مبلغ آن از سوی تعدادی از بانکهای معتبر و برخی از موسسات وابسته به دانشگاه پلی تکنیک تامین میشود، در حدود بیست بورس تحصیلی را شامل میشود که مبالغ آن از 1000 تا 5000 دلار متغیر است و تنها در یک مورد به دانشجوی منتخب مبلغ 18000 دلار اعطا می نماید. پرونده تحصیلی دانشجو در نحوه انتخاب فرد منتخب تاثیر فراوان دارد.
بورسهای خارجی تحصیلات تکمیلی (Bourses Externes aux Cycles Supérieurs):
بورسهای خارجی از طرف بیش از 50 موسسه غیر وابسته به دانشگاه، با مبالغ بسیار متغیر از 250 دلار تا 35000 دلار به دانشجویان با ملیتهای متفاوت اعطا می شود.
https://www.umontreal.ca/en/faculties-and-schools
https://www.usnews.com/education/best-global-universities/university-of-montreal-506159
https://admission.umontreal.ca/en/foreign-studen
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]